Како извршити унос енергетског пасоша у ЦРЕП?

Аутор: МГСИ,
Датум објаве: 18.08.2020

Како би се започео унос енергетског пасоша у ЦРЕП, неопходно је да корисник прво приступи свом личном налогу одговорног инжењера уносом Корисничког имена и Лозинке у поља у горњем-десном углу странице. Налог поседују сви инжењери са издатом лиценцом 381 - по добијању лиценце се аутоматски формира налог на ЦРЕП-у, са бројем лиценце као корисничким именом.

Уколико сте инжењер који први пут приступа свом налогу на ЦРЕП-у, неопходно је да упутите
e-mail на адресу crep@mgsi.gov.rs у ком наводите да Вам је неопходан приступ налогу, са Вашим подацима (име, презиме, број лиценце).
Напомена: Ради сигурности личних података, неопходно је да сваки инжењер пошаље податке са своје личне
e-mail адресе.

У одговору на e-mail ће Вам бити достављена привремено генерисана лозинка путем које можете приступити личном налогу – након чега ће Вам систем тражити да унесете нову лозинку, по Вашој жељи (неопходно је да водите рачуна о великом слову и латиници/ћирилици при формирању лозинке).

 

Након приступа свом налогу можете започети унос пасоша. Упутства која објашњавају поступак се налазе у десном горњем углу (након приступа налогу) кликом на иконицу отворене књиге са називом „Корисничко упутство“.

Када попуните поља и сачувате све измене, неопходно је да унети пасош проследите кликом на дугме „Валидирај“ у дну странице. Након тога, пасош ће бити прослеђен налогу Овлашћене организације у којој сте запослени (и наведени у Решењу које је истој издато).

 

Следећи корак захтева да се приступи налогу Овлашћене организације. Унос Корисничког имена и Лозинке је на истом месту (горњи-десни угао почетне странице) – подаци које свака овлашћена организација добија у склопу пропратног писма које се доставља уз Решење. Након приступа налогу Овлашћене организације можете прочитати Упутство које објашњава поступак даљег прослеђивања пасоша и које се такође налази у десном горњем углу кликом на иконицу отворене књиге са називом „Корисничко упутство“.

 

Након овог корака, унети енергетски пасош ће бити прослеђен Министарству на потврду. Уколико постоје грешке при уносу, пасош ће Вам бити враћен на дораду уз детаљну напомену – које поље је у питању и како да исправите грешку. Уколико то буде случај, можете проверити и исправити грешке путем Вашег личног налога одговорног инжењера. Напомена: Након исправљене грешке, неопходно је да сачувате унете податке пре поновног прослеђивања.

 

Након потврде од стране Министарства, Ваш енергетски пасош ће се налазити у регистру и бити Вам доступан у .pdf форми са додељеном јединственом шифром (тиме се доказује да је једини валидни издати пасош за дату зграду) и можете га одштампати и оверити за све Ваше даље потребе.